Don't wish for a great birth, prepare for one!

Je bent zwanger. Hoe je je ook voelt, of je nu non stop stralend erbij loopt of je juist kotsmisselijk de dag doorkomt, er gaat een moment komen dat je gaat bevallen. De baby erin ging misschien nog leuk, maar het feit dat die baby er met een gewicht van gemiddeld 3500 gram weer uit moet baart je toch af en toe wat zorgen, niet? Want; HOE DAN?! Hoe gaat dat ooit passen, zo’n mensje via daar-beneden? 

Goede voorbereiding is het halve werk

No worries: jouw wondermooie lijf is daarvoor gemaakt. En ook het wondermooie lijfje (en vooral hoofdje!) van je baby is zo ontworpen dat het perfect geboren kan worden. Goede voorbereiding is alleen wel aan te bevelen. Ze zeggen niet voor niets: goede voorbereiding is het halve werk. En ik geloof dat dat echt zo is.

Vroeger (en dan praat ik over niet eens zo lang geleden) had je zwangerschapsgym. Dat was het. Deed je als je voor het eerst zwanger was. Gezellig met andere zwangere vrouwen samen puffen. Daarna kwam zwangerschapsyoga. Dat ging al stukken minder over puffen, maar meer over loslaten en ontspannen.

Cursussen met partner

Inmiddels zijn er vele cursussen die je kunt volgen ter voorbereiding op je bevalling. Naast gym en yoga hebben Hypnobirthing en Samen Bevallen veel populariteit verkregen. Deze cursussen volg je samen met je partner. Hypnobirthing is heel erg gericht op ontspannen en Samen Bevallen is meer gericht op ademhalen. Aangezien deze cursussen met partner zijn, is het wel handig als je partner ook gemotiveerd is!

Sporten tijdens je zwangerschap

Ook is er aanbod in sportlessen voor zwangere vrouwen, zoals Zwanger Fit. In Uden is er Body9. Deze lessen zijn minder gericht op het voorbereiden op je bevalling, maar volg je om verantwoord te kunnen blijven sporten tijdens je zwangerschap. Hartstikke zinvol en leuk, dus mocht je je eigen sport niet kunnen doen tijdens je zwangerschaps, dan is deze manier van sporten aan te bevelen! Maar, volg daarnaast ook zeker een goede zwangerschapscursus ter voorbereiding op je bevalling.

Don't just wish for a great birth, prepare for one

Online aanbod

Ook online is er een groot aanbod, zoals mindful zwanger & bevallen. Dat vraagt de discipline van jou om een aantal uur of in sommige cursussen wekelijks een aantal filmpjes te bekijken en huiswerkopdrachten te doen. Het voordeel is dat je dit in je eigen tijd doet, het nadeel is dat je geen écht contact hebt met de docent en dat voelt erg afstandelijk (en ongezellig als je het mij vraagt). Als je dus al de discipline hebt om naar een niet-interactief filmpje te gaan zitten kijken en luisteren.

Unieke combinatie

De zwangerschapscursus Wondermooi Welkom biedt een unieke combinatie van informatie over bevallen en praktische oefeningen om te ademen & ontspannen gedurende je bevalling. Een heerlijk wekelijks moment voor jou en je baby samen. Dat ervaren de cursisten toch als een groot cadeau, elke week opnieuw! Als de cursus om wat voor reden dan ook niet live op locatie kan plaatsvinden, dan vindt de cursus live ‘online’ plaats. Net zo gezellig en net zo’n heerlijk cadeau voor jezelf. Om te kijken of deze cursus bij je past, doe je eerst vrijblijvend een proefles mee. Als je enthousiast bent, kies je aansluitend voor een van de lespakketten.

Dé ideale voorbereiding voor partners

Omdat de meeste mannen niet zitten te wachten op een wekelijkse cursus van 2,5 uur, is er naast de cursus ook een heel praktische, nuchtere maar gezellige bevallingsworkshop, speciaal voor onze partners. Want het is wel heel handig als je partner weet wat te doen tijdens de bevalling! En dat is dus echt véél meer dan je denkt! Met deze bevallingsworkshop ga jij zoveel meer steun ervaren van je partner gedurende je bevalling. Ook je partner zal blij zijn om wat te kunnen betekenen, in plaats van wachten tot jullie baby er is.

Kies de voorbereiding die bij je past

Welke voorbereiding jij ook kiest voor je bevalling: kies iets wat bij jou (en je partner) past. Als je je maar voorbereidt, dat is namelijk echt waardevol! Wil je meer weten over de zwangerschapscursus bij Wondermooi Welkom, kijk dan hier voor meer info.

En mocht je juist 1-op-1 voorbereiding willen: dat kan ook bij Wondermooi Welkom. De privé cursus is ook heel geschikt als je >30 weken in verwachting bent. We plannen van tevoren een vrijblijvend kennismakingsgesprek, om te kijken of het bij je past. Kijk hier voor meer informatie. 

Hoe wil jij je gaan voorbereiden op je bevalling? Wat hoop je te leren? Mail me op blog@wondermooiwelkom.nl. Je krijgt een persoonlijke reactie van me terug!

error: Content is beveiligd