Hi, ik ben Yvonne!

Hi! Mijn naam is Yvonne Renaud-Donkers.

  • Bucketlist: natuurlijk bevallen. Mijn oudste 2 hadden hierover een ander idee en werden geboren met een keizersnede. Maar, de 3e x bleek scheepsrecht 😉
  • Dol op quotes, spreuken en andere wijsheden
  • Nog elke dag verliefd op en sinds 18-8-2018 getrouwd met Jan Karel
  • Mama van een dochter (’08) en twee zoons (’16 & ’20) Drie cadeaus die mij elke dag weer vanalles leren over het leven. Drie kostbare schatten die ik vaste grond wil geven én vleugels.
  • Vol passie en enthousiasme bereid ik jou & andere zwangere vrouwen voor op een ‘Wondermooi Welkom’.
  • En na je zwangerschap zie ik je graag (terug) bij de mama baby yoga en/of de babymassage 🙂

Waar je talenten en behoeften van de wereld elkaar kruisen ligt je roeping. 

Droombevalling & het ontstaan van Wondermooi Welkom

De geboorte van mijn jongste zoon (2020) was een Wondermooi Welkom. Mooier nog dan dat. Een droombevalling! Die dag werd niet alleen mijn baby geboren, maar ook mijn passie: Ik gun elke moeder op aarde deze fantastische ervaring. Ook jou!

‘Although birth is only one day in the life of a woman, it has an imprint on her for the rest of her life’ (Justine Cainos)

 

Keizersnede 

Maar, ik ken ook de keerzijde. In 2008 beviel ik van mijn dochter en dat was wat je noemt een medische bevalling. En die bevalling was allesbehalve een feest. Ook al had ik zwangerschapsyoga gedaan, toch kwam ik die dag tot de conclusie dat ik niets, maar dan ook niets wist van bevallen. Dacht dat de natuur het wel voor me zou doen. Niet.Dus. Alles werd uit de kast gehaald, maar zonder succes. Na 44 uur was een keizersnede het laatste redmiddel. Ook al was dit een enorme tegenvaller, de optimist in mij bleef zeggen: Always look on the bright side of life.

Always look on the bright side of life 

 

Cursus Hypnobirthing

En ook: Het moest toch ook anders kunnen? Toen ik zwanger was van mijn middelste zoon (2016) heb ik een cursus HypnoBirthing gevolgd. Wat heb ik veel geleerd in deze cursus en wat een andere ervaring kreeg ik tijdens deze bevalling! Zo fijn om je voor te bereiden, te weten hoe de natuur werkt en welke keuzes je hebt. Ik genoot van de sereniteit en mijn cocon tijdens de weeën. Desondanks werd ook hij uiteindelijk geboren met een keizersnede, een ‘gentle sectio’ en mede doordat ik zo ontspannen was, was dit een prachtige bevalling. Vanwege ernstige complicaties -kwestie van pure pech- die daarna ontstonden, ben ik lang uit de running geweest en moest ik stoppen met mijn (superleuke) werk in de evenementenorganisatie. Hoe balen ook, dit gaf ruimte voor mijn grote wens voor een derde kindje. Een kindje dat dus wel natuurlijk ter wereld kwam en mij mijn nieuwe missie liet zien.

“Women should be as informed as possible about their childbirth options, so they have a voice in the process, advocate for what they want and make the most informed choice.” (Allisson Bryant)

Natuurlijk bevallen na twee keizersnedes

Twee keizersnedes en dan toch nog natuurlijk bevallen, mag dat dan?? Ja hoor, dat mag, althans meestal dan (uitzonderingen daargelaten). Je verwacht het misschien niet, maar je hebt zoveel rechten en zoveel te kiezen. Als je hierover goed geïnformeerd bent, word je niet overrompeld tijdens je bevalling, heb je meer regie en uit diverse onderzoeken blijkt dat dat een voorwaarde is om achteraf goed terug te kunnen kijken op je bevalling. En dit kan ik ook bevestigen vanuit mijn eigen ervaring.

Giving birth should be your greatest achievement, not your biggest fear. 

 

Ik gun jou een prachtige bevalling. Dat betekent niet dat ik je kan garanderen dat je bevalling zonder pijn of medische ingrepen zal zijn. Maar ook als je bevalling pittig is, kun je -mits je goed bent voorbereid- vaak terugkijken op een prachtige ervaring. Een goede voorbereiding levert je écht zoveel op! Don’t just wish for a great birth, prepare for one. 

Don’t just wish for a great birth, prepare for one. 

Zwangerschapscursus: een cadeau aan jezelf

In 2021heb ik een opleiding gevolgd tot zwangerschapsdocent en heb ik behalve de ervaring van mijn eigen bevallingen nog veel meer kennis en tools om jou te leren ontspannen en vertrouwen. Kennis die ik blijf uitbreiden door maandelijks masterclasses, cursussen en webinars bij o.a. verloskundigen. Ik heb een unieke en bijzonder waardevolle cursus ontwikkeld om jou voor te bereiden op een Wondermooi Welkom. De zwangerschapscursus is me-time voor jou en je kindje en de workshop volg je samen met je partner. Zowel de cursus als de workshop bij Wondermooi Welkom zijn heerlijk ontspannen, nuchter, vol vertrouwen en een cadeau voor het leven aan jezelf en daarmee aan je kindje(s). Schrijf je snel in voor een proefles en kom het zelf ervaren!

Voor wie zich graag samen met partner voorbereidt, heb ik een speciale -en vooral nuchtere!- bevallingscursus met partner ontwikkeld. Lees hierover meer!

Sinds de oprichting van Wondermooi Welkom zijn er al meer dan 150 vrouwen bevallen. Na het volgen van de (wekelijkse) zwangerschapscursus in combinatie met de eenmalige bevallingsworkshop kijken zij allemaal super positief terug op hun bevalling. De speciale ademhalingstechniek heeft hen geholpen te ontspannen, de kennis gaf hen regie en vertrouwen en samen met hun partner waren zij een hecht team. Ook als je in verwachting bent van je tweede of volgende kindje is de cursus een aanrader. 

 

Gun jij jezelf een Wondermooi Welkom? Neem dan contact met me op. Ik kijk er enorm naar uit jou te zien!

 

Liefs, 

Yvonne

p.s. En na je bevalling zie ik je graag terug bij de workshop Mama Baby Yoga en/of Shantala Babymassage voor jou als mama samen met je baby.

error: Content is beveiligd