Workshops voor mama & baby: babymassage & mama baby yoga

Quality time voor mama & baby

Babymassage (3 x 1,5 uur op dinsdagochtend)

Door het volgen van de workshop babymassage voelt jouw kindje zich geliefd, gekoesterd en geborgen. En jij leert te ontspannen en te vertrouwen. Samen bouwen jullie aan een hechte band.

Wist je dat het eerste zintuig dat je baby in de baarmoeder ontwikkelt de ’tastzin’ is? Je baby reageert op aanraking in de buik. Op deze manier kun je al contact maken met je kindje. Aanraking, huidcontact blijft ook na de geboorte voor je baby van levensbelang. Deze behoefte is net zo groot als de behoefte aan eten, drinken en slapen!

Babymassage heeft super veel voordelen:

 • Door aanraking wordt je kleintje meer bewust van zijn/haar lijfje
 • Leert je kleintje grenzen en ervaart daarmee geborgenheid.
 • Ook krijgt je kindje met aanraking vertrouwen.
 • Maar dezelfde aanraking is ook belangrijk voor jou.
 • En voor jullie band samen.
 • Babymassage helpt jullie band te versterken, vertrouwen te geven aan jullie allebei en bevordert rust en ontspanning bij jullie samen.

In een klein groepje leer ik jullie de Shantala Babymassage. Je leert niet alleen de technieken, maar krijgt ook veel kennis eromheen. Omdat deze twee elementen samen zorgen voor ontspanning en vertrouwen. Hiermee kun jij je kindje liefdevol en met aandacht gaan masseren en bouwen jullie samen een hechte band.

Babymassage kan vanaf een leeftijd van 6 weken totdat je baby leert kruipen (vaak rondom 9 maanden).

Deze workshop wordt gegeven in 3 lessen van (max.) 1,5 uur. De eerstvolgende groepsworkshop staat gepland op 6, 20 & 27 februari. De workshop kost €135,- euro inclusief een flesje massage olie (t.w.v. €28,00) en een werkboek (t.w.v. €12,99), zodat je thuis met de massage technieken aan de slag kunt. 

De volgende workshops zullen plaatsvinden op:

 •  12, 19 en 26 maart (deze groep is vol)
 •  9, 16 & 23 april 

Wil je liever privé workshop? Voor €175,- krijg je 2 x 1 uur les inclusief een flesje massageolie (t.w.v. €28,00) en een werkboek (t.w.v. €12,99). Kom je samen met een vriendin en haar baby? Dan betaal je €135,- p.p. voor 2 x 1 uur les. Vraag naar de mogelijkheden.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus (gedeeltelijk) tot 6 maanden na de geboorte van je baby. Check je polis of je voor vergoeding in aanmerking komt. 

Meld je direct aan!

Mama & Baby Yoga (4 x 75 minuten op donderdagochtend)

Na de bevalling beland je in een soort van achtbaan. De kraamtijd is vaak vol van liefde, ontroering, verrukking en blijdschap. Maar ook is er net zo vaak hectiek, onwetendheid, weinig slaap en onzekerheid. En dan is er de continue zorg voor jouw baby en tegelijkertijd moet jij herstellen van je bevalling. Kortom: je hebt behoefte aan quality time voor jezelf, maar wèl samen met je baby:

 • Tijd waarin er aandacht is voor jouw emotionele en fysieke herstel na de bevalling
 • Tijd om weer even heerlijk te ontspannen
 • Tijd om te leren vertrouwen op jezelf in jouw rol als mama
 • Tijd om met aandacht en liefdevolle bewegingen bij jouw baby te zijn.

Mama & baby yoga is er speciaal voor jou! In een klein groepje (max. 5 mama’s) krijg je samen met je baby les. Er is persoonlijke aandacht en tijd voor jou en jouw lieve baby.

Deze groepsworkshop wordt gegeven in 4 opeenvolgende lessen van 75 minuten. Elke week beginnen we met een kopje thee en vervolgens is er aandacht voor het fysieke herstel na je bevalling. Ook heeft elke les een thema, zodat jouw kennis en vertrouwen in het mama-zijn groeit. We sluiten elke week af met een heerlijke ontspanningsoefening. Dit allemaal samen met je baby, die fijn dichtbij jou kan zijn en met wie we op een speelse manier ook baby-yoga en massage oefeningen doen.Er is altijd ruimte om je baby tijdens de les te troosten of te voeden. Vanwege het kleinschalige karakter van deze lessen is er betrokkenheid voor elkaar en een veilige sfeer voor jou samen met andere kersverse mama’s.

Meedoen kan vanaf (ongeveer) 6 weken na je bevalling totdat je kindje ongeveer 6-8 maanden is. Je doet mee aan een complete reeks en kunt instromen aan het begin van de reeks. 

De eerstvolgende workshop (bestaande uit 4 lessen) kost €119,- en start op donderdag 8 februari om 09.30 uur. De andere lessen zijn op 22 & 29 februari en 7 maart. Deze groep is vol!

De daaropvolgende workshop vindt plaats op:

 • Donderdag 21 maart, 28 maart, 4 april en (woensdag) 10 april.
 • Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze cursus (gedeeltelijk) tot 6 maanden na de geboorte van je baby. Check je polis of je voor vergoeding in aanmerking komt. 

Meld je tijdig aan om zeker te zijn van een plekje!

Locatie

De workshops voor mama & baby vinden plaats in de sfeervolle studio van Wondermooi Welkom in Uden. 

Meld je aan!

Wat zeggen andere mama's over de workshops voor mama & baby?

De mama baby yoga heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is heel fijn om echt iets samen te doen met je baby. Er is veel aandacht voor hoe het is om net (weer) mama te zijn geworden en aandacht en tijd voor jou als moeder. Een fijn moment in de week voor jullie samen. Onthaasten en connecten met je kindje. Absoluut een aanrader!

Anna

Over de mama baby yoga

Ik vond het heel fijn om een quality momentje met mijn baby te hebben en alle aandacht voor elkaar. Super fijn om samen bezig te zijn, maar ook om andere moeders te zien en ervaringen uit te delen. Het thema van de week was heel interessant, maar ook de herstel- & baby yoga oefeningen waren fijn om te leren. 

Robin

Over de mama baby yoga

De mama baby yoga was leuker en fijner dan ik verwacht had. Een goede combinatie van elementen uit yoga/massage/theorie. Vond het een fijn moment in de week om met elkaar bezig te zijn op een ontspannen manier. Yvonne is een prettige docent, rustig en alles is goed. Zeker een aanrader!

Minou

Over de mama baby yoga

Wat zeggen andere mama's over de workshops voor mama & baby?

Wat een fijn momentje in de week om even lekker te ontspannen samen. Eenmaal bij jou binnen in de ontspannen sfeer lukte dit ook goed. Het was leuk om ook andere mama's en baby's te zien en hun ervaringen te horen. Ik heb alle ruimte gevoeld om helemaal af stemmen op. mijn dochter en vond dat jij ook goed afstemde op de baby's. Ze heeft echt genoten van het masseren en dit zal ik zeker regelmatig blijven doen. Ik raad alle andere mama's deze workshop aan!!!

Anne

Over de workshop babymassage

Een fijne sfeer, rustige uitleg van de technieken en ruimte om te voeden (of te troosten). Baby wordt er echt ontspannen en relaxt van: dat gun je alle baby's!

Linda

Over de workshop babymassage

Ik vond de workshop ontzettend leuk. Een heel fijn momentje om echt even bewust met mijn dochter bezig te zijn zonder andere dingen die "moeten" op een dag. Door jouw fijne vibe voelde ik me ook niet bezwaard als mijn baby even huilde of het masseren even niet lukte. Thuis in alle rust vindt ze het heerlijk, dus hier gaan we lekker mee door. Heel erg bedankt voor zowel de zwangerschapscursus als de babymassage!

Amber

Over de workshop babymassage

Beide workshops zijn ontzettend leuk en zeker aanraders om te doen met je baby. Ik vond het echt heel fijn om echt even heel bewust met je baby iets te doen. Yvonne is super lief en straalt rust uit. Ze vertelt ook hele leuke handige tips en weetjes. Ook is er ruimte om je ervaringen te delen. Ik heb tijdens deze weken echt genoten hiervan.

Roos

Over de mama baby yoga & babymassage

Heel leuk, vooral waardevolle informatie en zelfvertrouwen als mama. Heel leerzaam en een fijn moment voor jezelf en je baby.

Roxane

Over de mama baby yoga

Fantastisch! Erg leuk, fijn om ervaringen te delen en een heel ontspannen en echt momentje voor ons tweeën. 

Joyce

Over de mama baby yoga

Wondermooi Welkom werkt met de allerbeste producten voor mama & baby

Skinhaptics is 100% allergie vrij en speciaal ontwikkeld voor de meest kwetsbare babyhuid en daardoor ook geschikt voor jou tijdens of na je zwangerschap. Ben jij zwanger of heb je net een kleintje en ben je op zoek naar een veilig, kalmerend en verzachtend verzorgingsproduct voor jou en je baby? Ga dan voor de producten van Skinhaptics en je wil niets anders meer!

Ook leuk om cadeau te geven bij babyshower & kraambezoek!

Skinhaptics is een unieke huidverzorgingslijn voor moeder en kind op basis van 100% natuurlijke katoen(zaad)olie en organische pruimolie. Deze oliën hebben een hydraterende werking, verbeteren en herstellen onze huid en bestrijden vrije radicalen waardoor vroegtijdige huidveroudering tegen wordt gegaan. De unieke producten zijn, met uitzondering van de gezichtsolie, voor zowel moeder als baby en kind geschikt en een perfecte natuurlijke en veganistische keuze voor het verzorgen van de tere huid. Alle producten van Skinhaptics zijn 100% organisch wat betekent dat ze gemaakt zijn zonder chemische kleur en geurstoffen, conserveermiddelen en andere synthetische materialen. 

De verzorgingsproducten van Skinhaptics zijn niet alleen geschikt voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen maar ook voor wie last heeft van extreme gevoeligheid en atopisch eczeem. De formules bevatten geen allergenen zodat ieder huidtype de producten kan gebruiken. Het vegan merk onderscheidt zich door de voorkeur te geven aan natuurlijke ingrediënten maar sluit de ‘goede chemie’ niet uit. Die is namelijk nodig om de veiligheid en tolerantie te waarborgen. De meeste producten zijn samengesteld met 80 tot 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, inclusief 30 tot 78% biologische ingrediënten met het COSMOS-keurmerk. Alle verdachte, controversiële of ongewenste ingrediënten zoals hormoonontregelaars, PEG’s, minerale olie en sulfaten worden uitgesloten. En de geur? Die is natuurlijk, clean en allergeenvrij. Behalve dat is het een heerlijke subtiele geur waar je blij van wordt.

Alle producten van Skinhaptics zijn verkrijgbaar bij Wondermooi Welkom. 

Skinhaptics Massageolie

De massage olie van Skinhaptics is 100% natuurlijk en ontwikkeld voor de meest kwetsbare huid: de babyhuid. De olie bevat een bijzondere combinatie van plantaardige oliën, is rijk aan Omega 6 en 9 en werkt intens hydraterend en kalmerend. De massageolie laat geen vette laag achter op de huid.

Vrij van chemische kleur- en geurstoffen, conserveermiddelen en andere synthetische materialen en essentiële of etherische olie, omdat dit irritaties of op langere termijn een allergie kan veroorzaken op het tere babyhuidje. De fijne textuur en de heerlijke milde natuurlijke geur maken de massage momenten tot ware verwenmomenten.

Skinhaptics Droge Huidolie

Skinhaptics droge olie voor het lichaam is 100% natuurlijk en ontwikkeld voor de meest gevoelige en kwetsbare huid. Dankzij de lichte en luchtige textuur wordt de olie vrijwel direct door de huid opgenomen en is tegelijkertijd zeer voedend en schenkt comfort. De huid voelt zijdezacht en intens verzorgd na gebruik. Een ware weldaad voor de huid.

De subtiele, 100% natuurlijke geur bestaat uit vanille, jasmijn en mandarijn. De geur verkwikt, werkt helend en verzachtend.

Skinhaptics Showergel

Skinhaptics Showergel is een heerlijke, zeer fijn schuimende douchegel speciaal ontwikkeld voor mama’s en baby’s. Deze vegan douchegel op basis van 100% natuurlijke en plantaardige katoen(zaad)olie, organische pruimolie en saffloerolie heeft een hydraterende werking. 

Uiteraard is de parfum in deze douchegel van 100% natuurlijke afkomst en is een combinatie van jasmijn, vanille en mandarijn. Ook de emulgator om alles te binden is van 100% natuurlijke afkomst.

 

Skinhaptics Gezichtscrème

De gezichtscrème is een natuurlijke formule, zonder allergenen. De verzachtende eigenschappen van provitamine B5 verzorgen de huid mild. 100% natuurlijke katoen- en pruimolie, met hydraterende eigenschappen, zorgen voor zachtheid en comfort tevens voor de meest gevoelige huid. De crème is niet vol en versmelt op de huid. 

Skinhaptics Foamcleanser

De gezichtsreinigingsformule is natuurlijk, hypoallergeen, en geschikt voor de meest gevoelige huid. De mousse schuimt mild en bevat geen zeep. Reinigt de huid zacht met lauw warm water en geeft comfort. De geur is aangenaam en natuurlijk.

Skinhaptics Prestigious Oil

Het serum voor het gezicht. Een weldaad voor ieder huidtype. Werkt kalmerend, hydraterend.

Deze droge olie wordt vrijwel direct door de huid opgenomen. Het serum kan  gebruikt worden als olie om het gezicht mee te masseren of dagelijks voor het slapengaan worden aangebracht.

Na gebruik voelt de huid zijdezacht aan.

Wat zeggen andere mama's over de workshops voor mama & baby?

Had al op Youtube filmpjes gezien, maar met deze fysieke uitleg en tegelijkertijd te doen veel duidelijker geleerd hoe te masseren in stukjes of in het geheel. Er is een relaxte sfeer, het is altijd goed. 

Chantal

Over de workshop babymassage

Ik vond de cursus erg fijn, even quality time met mijn baby. Het woordje yoga hield me in eerste instantie nog een beetje tegen, maar dit was een hele prettige invulling van de cursus. Het is goed voor de binding met je kindje en misschien het belangrijkste, mijn baby leek het ook heel fijn te vinden!

Sabine

Over de mama baby yoga

Super bedankt Yvonne voor de baby massage, we vonden het super leuk!

Anneleen

Over de workshop babymassage

Aanmelding & contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google

  De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedereen die zich inschrijft/aanmeldt voor een cursus of workshop bij Wondermooi Welkom. Met deze inschrijving/aanmelding gaat deelnemer akkoord met de Algemene Voorwaarden van Wondermooi Welkom. 

  error: Content is beveiligd